Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U subotu prvi skup u Ekaterinburgu

Skupovi potpore Vladimiru Putinu širom Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori predizborne kampanje Vladimira Putina odlučili su u idućih nekoliko tjedana održati skupove u gradovima širom Rusije u znak potpore predsjedničkom kandidatu vladajuće stranke Jedinstvene Rusije, piše u četvrtak ruski poslovni dnevnik Vedomosti.

Po riječima jednog dužnosnika Sveruskog narodnog fronta (ONF), pokreta koji je osnovao Putin, skupovi će se održati u tri etape: 4., 11. i 18. veljače i to u tridesetak regija. On je također rekao da je ta odluka donesena nakon brojnih prigovora građana i 'radnih kolektiva' upućenih ONF-u i premijeru u kojima se navodi da ljudi ne žele nikakve revolucije koje traže sudionici prosvjednih skupova u Moskvi.

Jedinstvena Rusija i lokalne vlasti neće sudjelovati u organizaciji tih skupova. ONF je izrazio želju da se takav miting održi i u Moskvi, rekao je jedan izvor u moskovskoj administraciji dodajući da nije isključeno da se on održi 4. veljače, na dan kada je planiran prosvjed oporbe. Mjesto održavanja još nije određeno, ali se spominje Crveni trg.

Već u subotu održat će se skup Putinovih pristaša u Ekaterinburgu, pišu Vedomosti i navode da svrha planiranih mitinga 'nije agitacije nego mobilizacija'. Mitinzi u znak potpore Putinu neće biti masovni, ali će moći poslati sliku masovne potpore kada ih bude prenosila televizija i suprotstavit će radničke regije moskovskoj oporbi, smatraju politički analitičari. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene