Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Školski domar optužen za pisma bombe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska je policija jučer priopćila da je optužila jednoga domara u osnovnoj školi u vezi s nizom pisama bomba poslanih u urede koji se tiču prometa.

27-godišnji Miles Cooper optužen je za 12 kaznenih djela iz zakona o eksplozivu i u danas ide pred suca u Banbury, zapadno od Londona, kaže se u policijskome priopćenju.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Slika nije dostupna Uhićen osumnjičeni za napade pismima-bombama

Cooper je uhićen u ponedjeljak blizu Cambridgea, devedesetak kilometara sjeveroistočno od Londona.

Od sedam paketa-bomba u trotjednoj bombaškoj kampanji, tri su bila poslana u tvrtke koje imaju veze s prometom pa su mediji počeli nagađati da je riječ o osveti nezadovoljna vozača.

Kad je 5. veljače eksplodirao paket u središnjem uredu tvrtke Capital Group PLC u Londonu, ozlijeđena je jedna žena.

Jedan od mnogih ugovora te tvrtke s britanskom vladom jest i onaj o stvaranju i vođenju sustava koji bi ubirao 8 funta, oko 80 kuna, dnevne naknade za ulazak vozilom u središte Londona.

Već 6. veljače ozlijeđene su dvije osobe u novom napadu pismom-bombom. Ta je eksplodirala u tvrtki Vantis PLC u Wokinghamu, 65 kilometara jugozapadno od Londona.

Ta računovodstvena tvrtka priopćila je da je paket bio namijenjen jednome klijentu, a policija je objavila da je jedan od klijenata i tvrtka Speed Check Services koja dobavlja uređaje za nadzor prometa.

Samo dan poslije eksplodirao je paket u sjedištu ureda za izdavanje vozačkih i prometnih dozvola u Swanseau u Walesu. Tada je ozlijeđeno sedmero ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene