Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Banjoj Luci

Roditelji: Nastavnik na sat dolazi pijan, i traži od učenika da mu kupuju mu pivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji učenika osnovne škole kod Banje Luke tvrde da jedan nastavnik na satove dolazi pijan i upozoravaju da će posegnuti za radikalnim mjerama ako taj problem uskoro ne bude riješen.

Nastavnik tjelesnog odgoja u Banjoj Luci za koje roditelji tvrde da na nastavu dolazi pijan je suspendiran. Iz Savjeta roditelja poručuju da djecu neće puštati na nastavu ako se on vrati na posao i ponovno bude predavao njihovoj djeci, piše Depo.

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu

Roditelji ističu kako je nastavnik djecu izlagao raznim neugodnostima. 'Djeca se boje nastavnika. Kad god idu na sat tjelesnog odgoja, među njima zavlada tišina. Moja kćer zbog straha od pijanog nastavnika nekad i izbjegne sat tjelesnog', kaže predsjednica Savjeta roditelja Silvana Radulović.

Prema njezinim riječima, nastavnik pred djecom skida gornji dio odjeće, isteže se i pokazuje tijelo učenicima, te traži od njih da pomirišu njegov novi parfem. Radulović tvrdi da nastavnik često šalje učenike u trgovinu da mu kupe pivo, a zatim ih nagovara da piju zajedno s njim.

Pijan je gurao novac plesačici među grudi, a onda ga je spazila žena

'Ne želim da mome djetetu predaje pijani nastavnik. Zavod za zapošljavanje Republike Srpske je preplavljen ovim kadrom, a našoj djeci predaje liječeni, ali, nažalost, ne i izliječeni alkoholičar', kaže Radulović i dodaje da roditelji već godinama traže da problematični nastavnik bude otpušten iz škole.

U rukovodstvu škole kažu da ne sjede prekriženih ruku i da su na osnovu pritužbi učenika i roditelja po treći put pokrenuli disciplinski postupak protiv njega.

'Posljednji incident odigrao se prije manje od mjesec kada je u alkoholiziranom stanju došao na sat i neprimjereno se ponašao prema učenicima', rekla je vd direktora Osnovne škole Petar Kočić Dubravka Bosančić i dodala da su poslije toga obavijestili sve nadležne ustanove i institucije.

Nastavnik: Ne dolazim pijan na nastavu

'Ništa od toga nije točno. Tijekom radnog vremena i u školi nikad ne pijem. Nedavno sam bio na nekoj proslavi i ostao dokasno. Kako ne bih izostajao s posla, odmah sutradan sam došao u školu. Priznajem, bio sam malo veseliji nego inače, ali pijan ne', rekao je nastavnik.

Dodao je da s direktorom škole nije u dobrim odnosima, zbog čega mu traže 'dlaku u jajetu'. 'Optužuju me i da učenike šaljem po pivo u trgovinu, što nije točno. Istina je da sam skoro poslao jednog učenika da mi kupi cigarete, ali on me nije razumio, pa je donio pivo', kaže nastavnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene