Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FRCAJU OŠTRE RIJEČI

Prijeti li svijetu totalni rat? Sjeverna Koreja sve glasnije zvecka nuklearnim oružjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Pokazivanje mišića" odvija se u vrijeme pojačanih napetosti na korejskom poluotoku, kamo se uputio američki nosač zrakoplova s pratećom skupinom ratnih brodova. "Spremni smo na totalni rat odgovoriti totalnim ratom", rekao je Choe Ryong-hae, za kojeg se vjeruje da je drugi čovjek u državi.

Sjeverna Koreja upozorila je u subotu SAD da ne povlači nikakve provokativne poteze u regiji, ističući da je "spremna uzvratiti nuklearnim napadima".

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Ilustracija Kim Jong Un Sjeverna Koreja testira sustav podvodnog nuklearnog oružja: Pripremaju se za rat koji bi mogao izbiti bilo kada

To upozorenje dolazi u vrijeme dok Sjeverna Koreja obilježava 105. obljetnicu rođenja utemeljitelja države Kim Il-sunga. Velika vojna parada u Pyongyangu održava je uslijed nagađanja da bi aktualni predsjednik Kim Jong-un mogao narediti novi nuklearni pokus.

Među prikazanim oružjem su nove interkontinentalne i podmorničke balističke rakete. To "pokazivanje mišića" odvija se u vrijeme pojačanih napetosti na korejskom poluotoku kamo se uputio američki nosač zrakoplova s pratećom skupinom ratnih brodova.

"Spremni smo na totalni rat odgovoriti totalnim ratom", rekao je Choe Ryong-hae, za kojeg se vjeruje da je drugi čovjek u državi.

Južnokorejska vojska procjenjuje da su rakete prikazane na vojnoj paradi nove interkontinentalne balističke rakete, prenijela je južnokorejska agencija Yonhap. Uoči parade spekuliralo se da će komunistička država iskoristiti obljetnicu kako bi provela novo raketno ili nuklearno testiranje.

I američki vojni stručnjaci za oružje vjeruju da su neke od raketa koje su prikazane u subotu vrste interkontinentalnih balističkih raketa. (D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene