Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi motor projektila?

Sjeverna Koreja provela "vrlo važan test" na poligonu za lansiranje projektila

Kim Jong Un (Foto: AFP)
Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp
Sjvernokorejska vojska provela je u subotu "vrlo važan test" u poligonu za lansiranje projektila Sohae, prenosi sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA u nedjelju.

U izvještaju stoji da je Akademija nacionalnih obrambenih znanosti izvijestila Centralni komitet Radničke partije Koreje da je uspješno provedeno testiranje u subotu navečer.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

KCNA je rekla da će test imati "značajan učinak na promjenu strateške pozicije Sjeverne Koreje", ali nisu to elaborirali.

Smješteno na sjeverozapadu zemlje, na granici s Kinom, postrojenje Sohae napušteno je 2018.

Ranije ove godine, prema nekim izvještajima, započela je ponovna izgradnja postrojenja, a NBC je prenio kako su radovi izvođeni upravo u vrijeme susreta Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una u vijetnamskom Hanoiju u veljači.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap objavila je kako bi tvrdnja Pjongjanga mogla značiti da je Sjeverna Koreja uspješno testirala novi motor projektila koji bi mogao biti korišten za projektile drugog dometa ili interkontinentalne balističke projektile. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene