Sjeverna Koreja potvrdila je da je Jang Song-thaek, tetak Kim Jong-una smijenjen.


Jang Song-thaek, tetak Kim Jong-una, počinio je 'kriminalna djela', objavila je sjevernokorejska državna agencija KCNA, prenosi AP.

Vezani članci Vojna parada u Pjong Jangu - 1 Vojna smotra u Sjevernoj Koreji, lansirali balističku raketu s podmornice: "Veličanstvene elitne postrojbe i nepobjedive zračne snage" Slika nije dostupna Tko je zapravo bio Kim Jong-unov tetak?

'Chang se pretvarao da podržava stranku i vođu, ali je bio zaokupljen frakcijskim djelovanjem i sanjao je drugačije snove', priopćila je agencija. Jang je suprug Kim Kyong-hui, tetke sjevernokorejskog vođe. Bio je na poziciji potpredsjednika moćne Nacionalne komisije za obranu te naširoko prihvaćen kao jedna od najutjecajnijih osoba u Sjevernoj Koreji nakon Kim Jong Una. Zaslužan je i za njegov uspon na mjesto sjevernokorejskog vođe.

Kim Jong Un se RIJEŠIO tetka!

Ubrzo su objavljene i fotografije na kojima se vidi kako ga vojska sprovodi sa sjednice političkog vrha. Nije poznato kamo su ga odveli niti gdje se trenutačno nalazi.

Podsjetimo, krajem studenoga nekoliko bliskih suradnika Jang Song-taeka, tetka Kim Jong Una, javno je smaknuto. Navedeni smaknuti suradnici su bili optuženi za korupciju i aktivnosti koje su u suprotnosti sa svjetonazorom Radničke partije Sjeverne Koreje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook