Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnje potvrđene

Sjeverna Koreja: Vođa je bolestan, ali i dalje 'entuzijastično' vodi zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije se pojavio na državnoj televiziji od trećeg rujna, a u srpnju je viđen kako šepa te izostanak na otvaranju ovotjednog zasjedanja parlamenta.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un je bolestan, potvrdili su u petak državni mediji, dan nakon što se mladi diktator nije pojavio na važnoj sjednici parlamenta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

To je prvi put da je komunistički režim objavio kako se Kim ne osjeća dobro.

Kienska novinska agencija Xinhua objavila je, prenoseći sjevernokorejske medije, da Kim, unatoč bolesti, "entuzijastično" vodi zemlju.

Kim Jong-Un, star 30 ili 31 godinu, nije se pojavio na državnoj televiziji od 3. rujna, kad je u Pjongjangu nazoćio koncertu u društvu supruge Ri Sol-Ju.

Gdje je Kim Jong Un?

U srpnju je viđen kako šepa prigodom 20. obljetnice smrti njegova djeda Kima Il-Sunga, osnivača režima.

U oči je upao izostanak Kima Jong-una na otvaranju ovotjednog zasjedanja parlamenta, koji se sastaje tek jednom ili dvaput godišnje kako bi odobrio odluke jedine stranke.

Kim Jong-Un bio je sveprisutan u službenim medijima otkad je naslijedio oca Kima Jong-Ila, nakon njegove smrti u prosincu 2011. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene