Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tenzije uoči Trumpova dolaska

Drama u Sjevernoj Koreji: "Američki bombarderi noćas su simulirali napad na našu zemlju!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja tvrdi da su američki bombarderi B-1B preko noći simulirali "iznenadni napad" na njihovu zemlju, pojačavajući tako tenzije uoči posjeta Donalda Trumpa Aziji.

Pjongjang tvrdi kako su dva bombardera američke vojske vježbala "napade iznenađenja" u nastojanju da "prijete i ucjenjuju" režim Kim Jong Una.

Službena agencija Sjeverne Koreje KCNA objavila je kako je simulacija napada bila usmjerena na važne ciljeve unutar zemlje.

"Uznemiruje američka shema prijetnji i ucjena kojoj je cilj srušiti našu republiku nuklearnim oružjem. Ono što su radili u listopadu nastavlja se u studenom. SAD može pokušavati sve da blokira naš napredak i demonstrirajući svoju nuklearnu moć, ali našu vojsku i naše ljude ne mogu zaplašiti", objavila je KCNA tijekom noći.

Američko zrakoplovstvo potvrdilo je da su dva bombardera, čija je baza u Guamu, zajedno s borbenim zrakoplovima Japana i Južne Koreje izvodila manevre u blizini Korejskog poluotoka, iznad japanskog otočja Okinawa.
 
U izvješću agencije KCNA navodi se kako su ovi manevri samo pojačali već ionako napetu situaciju zbog tri američka zrakoplova koji nose nuklearno oružje, a koji se već nalaze na zapadnom Pacifiku.

"Sve to planirano je unaprijed i nije odgovor ni na kakav aktualni događaj", navodi KCNA.
Američki predsjednik Donald Trump stiže u 12-dnevni posjet Aziji kako bi demonstrirao američku privrženost indopacifičkoj regiji, osnažio trgovinske odnose s Kinom te ojačao savezništvo za zaustavljanje Sjeverne Koreje u razvijanju nuklearnog oružja i daljnjim pokusima.

Trump će među ostalim posjetiti Japan, Južnu Koreju, Vijetnam, Kinu i Filipine.

"Predsjednik je svjestan da nam ponestaje vremena i tražit ćemo od svih zemalja da poduzmu više", rekao je Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost H. R. McMaster.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Ilustracija Poligon za gađanje "Tko nam obori raketu, objavio je rat!": Zlokobne prijetnje Sjeverne Koreje koje lede krv u žilama

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene