Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjeverna Koreja opovrgava zdravstvene probleme Kim Jong Ila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi čovjek sjevernokorejskog režima demantirao je u srijedu da predsjednik Kim Jong Il ima zdravstvenih problema, a jedan diplomat je informacije zapadnih medija nazvao "urotom" u razgovoru za japansku novinsku agenciju Kyodo.

Predsjednik prezidija Sjeverne Koreje Kim Yong Nam je izjavio za Kyodo da Kim Jong-Il nema zdravstvenih problema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za svaki slučaj VIDEO: Japan u stanju pripravnosti Slika nije dostupna Zuroff traži međunarodnu ekspertizu za Ašnera

U jednom drugom razgovoru Kyodo se poziva na Song Il Hoa, sjevernokorejskog veleposlanika za razgovore o normalizaciji s Japanom, koji je istaknuo da informacije o zdravlju Kim Jong -Ila "nisu vjerodostojne i ukazuju na urotu".

Do sada Sjeverna Koreja nije službeno reagirala na informacije dužnosnika američkih i južnokorejskih obavještajnih službi o zdavstvenim problemima predsjednika Sjeverne Koreje, koji se u utorak nije pojavio na mimohodu kojim je obilježavana 60. obljetnica komunističke države, pišu Kyodo i južnokorejska agencija Yonhap.

Taj izostanak je produbio sumnje u zdravlje Kima, koji pati od dijabetesa i srčanih tegoba, prema podacima južnokorejskih dužnosnika.

Jedan američki dužnosnik je precizirao da u zemlji nema vidljivih znakova borbe za nasljeđivanje.

Jedan izvor blizak predsjedničkim krugovima u Seoulu je povjerio za Yonhap da je južnokorejski predsjednik Lee Myung Bak za srijedu sazvao hitan sastanak svojih najbližih suradnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene