Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smirivanje tenzija

Sjeverna Koreja i UN započeli vojne pregovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sj. Koreja i zapovjedništvo UN-a počeli su u ponedjeljak vojne pregovore radi smirivanja tenzija u regiji, prve tog tipa unazad više od šest godina, priopćeno je u ponedjeljak iz zapovjedništva UN-a.

Pregovori koji se održavaju u neutralnom selu Panmunjon, u središtu demilitarizirane zone, pokrenuti su na zahtjev Sj. Koreje 'radi razmatranja načina smanjenja tenzija', piše u priopćenju.

Pročitajte i ovo Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene" Palestinske žene i djeca u južnom gradu Rafahu Sukob ne prestaje Vode se pregovori o primirju u Gazi, ali na terenu se broje mrtvi

>> Sjeverna Koreja postaje izravna sigurnosna prijetnja SAD-u

'Rasprave bi mogle poslužiti uspostavi povjerenja i izbjegavanju nesporazuma kao i uvođenju transparentnosti glede namjera dviju strana', piše u priopćenju zapovjedništva UN-a. Od završetka rata u Koreji 1953., zapovjedništvo UN-a nadgleda pograničnu zonu između dviju Koreja poznatu pod imenom demilitarizirana zona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene