Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjeverna Koreja i Iran surađuju na razvoju raketa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja usko surađuje s Iranom na razvoju balističkih raketa dalekog dometa, a moguće je da za to koristi kinesku tehnologiju i gradi velike baze za pripremu njihovog lansiranja.

Sjeverna Koreja također gradi nove baze u blizini demilitarizirane zone s Južnom Korejom za rakete kratkog dometa i poboljšava im preciznost te one mogu sa sigurnošću pogoditi veći dio Japana.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Za čovječanstvo" Upali u vijesti neprijateljske zemlje: "Nemamo drugog izbora" Profesor Branimir Vidmarević u Dnevniku Nove TV o sukobu Irana i SAD-a - 5 VELIKA ANALIZA Svijet na rubu opasnog sukoba: Raketni napad, dronovi, nuklearno oružje... Imamo li razloga za strah?

Suradnja na dalekometnim raketama dio je međunarodne mreže koja uključuje i Pakistan koji je omogućio siromašnoj Sjevernoj Koreji da rasporedi rakete, unatoč malim resursima i limitiranim mogućnostima testiranja.

S 1.000 raketa različitog dometa, Sjeverna Koreja ima četvrti po veličini arsenal na svijetu.

Christopher Hill, američki izaslanik na pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu, rekao je da je prošloga mjeseca jedan ili više Iranaca promatralo lansiranje rakete u Sjevernoj Koreji, što potiče sumnje u veze dvije zemlje na širenju nuklearnog oružja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene