Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod sankcijama već pola stoljeća

Ne boje se novih sankcija: Sjeverna Koreja će nastaviti razvijati nuklearni program

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja ne strahuje od širenja sankcija SAD-a, koje bi bile usmjerene na odsijecanje te zemlje iz globalnog financijskog sustava i nastavit će s ubrzanim razvojem svojih nuklearnih i raketnih programa, izjavio je u utorak za Reuters zamjenik veleposlanika pri sjevernokorejskoj misiji Ujedinjenih naroda u Ženevi Choe Myong Nam.

To uključuje razvoj "sposobnosti preventivnog prvog napada" i interkontinentalne balističke rakete (ICBM), dodao je.

Pročitajte i ovo Sjećanje na Alekseja Navaljnog protiv 33 ljudi Na snagu stupile prve sankcije EU-a zbog smrti Alekseja Navaljnog Pogled na Zemlju s Mjeseca moćno ubojito sredstvo Rat se seli u svemir? Evo što najveće vojne sile kažu o donedavno nezamislivom načinu ratovanja

Reuters je u ponedjeljak izvijestio, citirajući višeg američkog dužnosnika u Washingtonu, da administracija Donalda Trumpa razmatra širenje sankcija prema Sjevernoj Koreji, kojima je cilj zaustaviti širenje nuklearnog i raketnog programa.

Sjevernokorejski dužnosnik smatra kako najava proširenja sankcija proizlazi iz posjeta američkog državnog tajnika Rexa Tillersona Japanu, Južnoj Koreji i Kini, te kaže kako nisu zabrinuti zbog moguće zabrana međunarodnih transakcija.

Korejski izaslanik postojeće je sankcije nazvao "odvratnima i nehumanima" te dodao kako je Sjeverna Koreja pod sankcijama već pola stoljeća, ali preživljava zahvaljujući svojoj samodostatnosti.

Osudio je zajedničke vojne vježbe koje na podijeljenom korejskom poluotoku trenutačno provode Sjedinjene Države i Južna Koreja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene