Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više stradalih

Sirijska vojska kod Damaska ubila na desetke civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikoj operaciji sirijske vojske kod Madamijata al-Čama, kraj Damaska, stradalo je više desetaka civila, objavio je u srijedu Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Od 198 ubijenih u nasilju u utorak u Siriji, 42 je stradalo u tom mjestu blizu Damaska sa 200.000 stanovnika gdje žive kršćani, suniti i alaviti, 6 km zapadno od glavnog grada, prema OSDH-u, organizaciji sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Pročitajte i ovo Dina Ćevid i Brigadir Mirko Stošić - 4 Preletavali i Rafalei Generalna proba Hrvatske vojske uoči Dana državnosti: "Očekujemo da će oprema zaintrigirati od najmlađih do najstarijih građana" Donald Tusk Granica pod pritiskom Poljska ponovno uvodi tampon zonu na granici s Bjelorusijom

Strahuje se da bi broj stradalih mogao porasti jer je vojska otvorila vatru na jednu pogrebnu povorku, navodi OSDH.

>> Obama: Spremni smo na vojnu intervenciju u Siriji

U Alepu je u bombardiranjima i sukobima poginuo 31 civil, među kojima je pet žena i petoro djece, prema OSDH-u koji dodaje da je poginulo i 15 ustanika.

Od početka pobune protiv režima Bašara al-Asada u ožujku 2011. smrtno je stradalo 23.000 ljudi, prema podacima OSDH-a, a prema podacima UN-a 17.000. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene