Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne koristite kemijsko oružje'

Obama: Spremni smo na vojnu intervenciju u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako sirijski predsjednik pokuša upotrijebili kemijsko ili biološko oružje, SAD su spremne na vojnu akciju.

Sirijski predsjednik Bashar al-Asad trebao bi poslušati upozorenja SAD-a o kemijskom i biološkom oružju. Ukoliko ih pokuša upotrijebili, predsjednik SAD-a Barack Obama, zaprijetio je vojnom akcijom.

Pročitajte i ovo laser Moćno, a jeftino VIDEO "Ovo može promijeniti sve, ruši mete brzinom svjetlosti": Britanci pokazali moćno lasersko oružje Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

'Ne možemo imati situaciju u kojoj kemijsko i biološko oružje pada u pogrešne ruke', rekao je Obama novinarima u Bijeloj kući. 'Moramo biti veoma jasni prema Asadovom režimu, ali i prema drugim igračima na tlu. Kada bi počeli koristiti takvo oružje, to bi promijenilo moju računicu', rekao je Obama.

>> Borba za Alep: Sirijski ustanici i dalje pružaju otpor

Predsjednik SAD-a je dodao kako prati situaciju te je već sastavio nekoliko planova za nepredviđene situacije. Planovi, kako piše CNN, uključuju i vojnu intervenciju u Siriji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene