Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako sirijski predsjednik pokuša upotrijebili kemijsko ili biološko oružje, SAD su spremne na vojnu akciju.


Sirijski predsjednik Bashar al-Asad trebao bi poslušati upozorenja SAD-a o kemijskom i biološkom oružju. Ukoliko ih pokuša upotrijebili, predsjednik SAD-a Barack Obama, zaprijetio je vojnom akcijom.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Američka vojna intervencija zapalila bi Bliski istok' Slika nije dostupna Sirija će dozvoliti misiji UN-a da posjeti zone u kojima je korišteno kemijsko oružje

'Ne možemo imati situaciju u kojoj kemijsko i biološko oružje pada u pogrešne ruke', rekao je Obama novinarima u Bijeloj kući. 'Moramo biti veoma jasni prema Asadovom režimu, ali i prema drugim igračima na tlu. Kada bi počeli koristiti takvo oružje, to bi promijenilo moju računicu', rekao je Obama.

>> Borba za Alep: Sirijski ustanici i dalje pružaju otpor

Predsjednik SAD-a je dodao kako prati situaciju te je već sastavio nekoliko planova za nepredviđene situacije. Planovi, kako piše CNN, uključuju i vojnu intervenciju u Siriji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.