Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo pojačanje

Sirija: UN se pokušava probiti do mjesta pokolja sa snimke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promatrači Ujedinjenih naroda (UN) koji su pokušavali doći do mjesta navodnog pokolja u Siriji poslali su u petak pojačanje u to područje, nakon što se dan ranije na njih pucalo pa su se morali vrati, javlja Reuters.

Iz Damaska je tako danas krenula druga ekipa promatrača u selo Mazraat al-Qubeir u kojem je, kako tvrde oporbeni aktivisti, u srijedu ubijeno, poklano ili zapaljeno 78 ljudi.

Sirijska vlada osudila je likvidaciju seljana u Mazraatu, kao i prethodno u Huli, ali niječe bilo kakvu umiješanost i odgovornost prebacuje na 'teroriste'. Oporbeni aktivisti tvrde da se selo prvo našlo na udaru tenkovskih granata, a potom su u selo upali naoružani muškarci, likvidiravši više od polovice od 150 stanovnika sela.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

>> Sirija: Najmanje 78 ubijenih u Hami, žrtve većinom žene i djeca

Događanja na terenu je teško potvrditi jer vlasti ograničavaju pristup stranim medijima.

Ukoliko se potvrdi, pokolj u Mazraatu, oko 20 kilometara sjeverozapadno od Hame, će biti drugi pokolj civila u Siriji unutar dva tjedna. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene