Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strateški važna četvrt

Silovita vojna ofenziva: 'Velik broj terorista je stradao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska vojska u petak je silovito bombardirala Džobar u istočnom dijelu Damaska nastojeći ponovno zauzeti tu važnu četvrt koju drže pobunjenici, izvijestili su u petak službeni mediji, nevladine organizacije, a informaciju su potvrdili i stanovnici.

Džobar je strateški važna četvrt u rukama pobunjenika već godinu dana jer odande mogu gađati središte Damaska. 'Od jučer je počela ofenziva na Džobar u nastojanju da se unište teroristička uporišta', rekao je za AFP visoki sigurnosni izvor.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Rat u Siriji (Foto: AFP) Odlaze u Idlib Sirijski pobunjenici povlače se sa sjeveroistoka Damaska

'Velik broj terorista je stradao, a njihova skloništa i tuneli su uništeni', rekao je isti izvor.

Službena novinska agencija Sana prenosi da je vojska ubila desetke pobunjenika, među kojima ima Jordanaca i Saudijaca te da su zauzeli neke zgrade.

Stanovnici koji žive u blizini Trga Abasida za AFP su kazali kako je bombardiranje vrlo intenzivno još od četvrtka te da su vidjeli stupove dima koji se dižu uvis iz pobunjeničke četvrti. Samo je zapadni dio te četvrti u rukama vojske.

Velika Britanija: Podigli razinu opasnosti od terorizma, oduzimat će putovnice!

Prema podacima sirijskoga Opservatorija za ljudska prava to je nažešća ofenziva na Džobar otkad su tu četvrt u ljeto 2013. zauzeli pobunjenici. U četvrti je prije rata živio većinom srednji sloj Sirijaca. 'Režim koristi topništvo, zrakoplove i rakete zemlja-zemlja iračke izrade. Neviđeno nasilje', rekao je za AFP direktor opservatorija Rami Abdel Rahman dodavši kako režim 'želi ponovno zauzeti četvrt, odande protjerati pobunjenike i napredovati prema Ghuti'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene