Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove restrikcije

Velika Britanija: Podigli razinu opasnosti od terorizma, oduzimat će putovnice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve više britanskih državljana odlazi u Siriju i Irak kako bi se pridružili ekstremistima. Cameron najavio nove restrikcije.

Britanski premijer David Cameron u petak je najavio nove odredbe zakonodavstva kojima će se britanskim državljanima otežati odlazak u Siriju i Irak u rat.

Pročitajte i ovo Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad Henry Zeffman Promjene u Britaniji VIDEO Reporter ostao u šoku kad je shvatio tko će biti novi ministar: "Mislim da nisam poblesavio. Još uvijek to probavljam"

Džihadisti pred kamerom odrubili glavu još jednom zarobljeniku

Cameron će detalje izložiti u ponedjeljak u parlamentu, a ono što se za sad doznaje jest da će novi zakon olakšati oduzimanje putovnica 'osobama od interesa'.

Velika Britanija je ujedno podigla i stupanj opasnosti od terorizma na 'ozbiljan' što je odmah ispod najvišeg stupnja opasnosti, javlja Reuters.

Dužnosnici procjenjuju da se namanje 500 Britanca otišlo boriti u Siriju ili Irak u kojima teroristička skupina Islamska država već drži velike dijelove teritorija.

Smaknuće američkog novinara Jamesa Foleya, a sumnja se da ga je izveo britanski državljanin, potaknulo je London da poduzme dodatne sigurnosne mjere vezane uz odlazak Britanaca u rat na Bliski istok. Jačaju i strahovi da bi se državljani mogli iz Sirije ili Iraka vratiti u domovinu te izvoditi terorističke napade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene