Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada u egzilu

Sirija: Oporbeni dužnosnik zadužen za sastavljanje vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski oporbeni čelnik Hajtam al-Maleh u utorak je na konferenciji za novinare izjavio kako ga je koalicija neovisnih Sirijaca bez političke pripadnosti, zadužila da osnuje vladu u egzilu koja će sjedište imati u Kairu.

'Zadužen sam da osnujem prijelaznu vladu te počnem konzultacije' s oporbom u Siriji i onom u egzilu, rekao je al-Maleh novinarima u glavnome egipatskom gradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Prosvjed oporbe u Zagrebu - 7 Prosvjedi uoči izbora FOTO/VIDEO Lijeva oporba na ulicama pet hrvatskih gradova: ''Izgubili smo 30 godina, nemojmo izgubiti i ove četiri pred nama''

Objasnio je da je odluka o osnivanju vlade donesena zbog bojazni od 'svojevrsne praznine' u slučaju pada režima predsjednika Bašara al-Asada.

>> Sirija: Borbe blizu sjedišta vojne obavještajne službe u Alepu

'Ne želimo se naći ni u kakvoj političkoj ni administrativnoj praznini', rekao je 81-godišnji al-Maleh, odvjetnik i borac za ljudska prava, koji je više godina zbog svojih političkih uvjerenja i djelovanja proveo u zatvoru. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene