Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak nasilja

Sirija: Borbe blizu sjedišta vojne obavještajne službe u Alepu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski pobunjenici napali su u noćas sjedište vojnog suda u Alepu, a žestoke borbe u tom gradu vodile su se i oko sjedišta vojne obavještajne službe.

Pobunjenici su također napali policijsku postaju i sjedište stranke Baas u četvrti Salhine na jugu grada, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponudili im siguran prolaz BITKA ZA ALEP Sirijska vojska napreduje, pobunjenicima nude siguran prolaz ako napuste položaje Slika nije dostupna Preuzeli kontrolu Sirijska vojska u potpunosti opkolila pobunjeničke četvrti Alepa

>> Sirija: Alep pri kraju zaliha hrane i vode, očekuje se završna bitka

Redovne snage bombardirale su u noći četvrti Ferdus, al Mašad i Ansari. Četvrt Salahedin, ključno pobunjeničko uporište, jutros je napadnuto strojnicama iz helikoptera.

Jedan je sigurnosni izvor u Damasku kazao da je vojska jučler zauzela dio Salahedina, ali da se suočila s 'vrlo žestokim otporom'. Pobunjenici međutim kažu da vojska nije napredovala 'ni metra'.

Zbog bombardiranja tog grada koji ima 2,5 milijuna stanovnika kao i njegove okolice posljednjih je dana izbjeglo 200.000 ljudi, po podacima UN-a.

U nasilju širom zemlje jučer su poginule 93 osobe, među kojima 41 civil, 33 vojnika i 19 pobunjenika. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene