Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradale snage sigurnosti

Sirija: 20 poginulih u eksplozijama automobila-bombi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 20 pripadnika sirijskih snaga sigurnosti ubijeno je u subotu u napadima dvama automobilima-bombama u Derai na jugu Sirije, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

France presse navodi da su vozila eksplodirala u vrtu časničkog kluba, a Reuters da se radilo o vojnoj bazi. Sirijska državna televizija objavila je informaciju o eksplozijama na dvije različite lokacije i navela da ima žrtava među civilima i materijalne štete, ne spominjući da se radi o vojnom cilju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije na vrhuncu Nova eskalacija na Bliskom istoku: Bombardiran glavni grad Sirije, dvije osobe poginule Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

>> Izrael upozorava Siriju da ne širi borbe na Golansku visoravan

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Skupina Al Nusra Front, koja se ugleda na Al Kaidu, preuzela je odgovornost za eksploziju automobila-bombe u ponedjeljak u pokrajini Hami, za koju OSDH kaže da je izazvala smrt oko 50 pripadnika snaga lojalnih predsjedniku Bašaru al Asadu. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene