Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FBI upozorava

Simpatizeri IS-a možda stoje iza prijetnji zrakoplovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza nekoliko prijetnji međunarodnim letovima prema američkim zračnim lukama ili unutar SAD-a možda stoje simpatizeri Islamske države (IS), objavili su američki sigurnosni izvori u srijedu.

Neimenovani izvori rekli su da je jedanaest prijetnji primljeno u ponedjeljak, a najmanje četiri u utorak.

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju Charles McGonigal plaćao mu i putovanja Bivši agent FBI-a ide u zatvor: Plaćao ga albanski obavještajac

Prijetnje su bile slične i u svima se spominjalo kemijsko oružje u zrakoplovima, kažu izvori dodajući kako je glavna teorija istražitelja da iza njih stoje simpatizeri IS-a.

Izvori kažu kako se čini da su sve prijetnje u ponedjeljak stigle iz istog izvora. Zrakoplov Air Francea iz Pariza dva su američka lovca F-15 prepratila u zračnu luku JFK u New Yorku.

Zrakoplov je sigurno sletio i pregledom je utvrđeno da u njemu nije bilo kemijskog oružja, rekao je glasnogovornik FBI-a Peter Donald.

Prijetnje u ponedjeljak upućene su i nekim zrakoplovima koji su letjeli s drugih američkih aerodroma ili prema njima, poput Newarka i Atlante, kao i letovima između gradova u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi te na Bliskom istoku.

Niti u jednom zrakoplovu nisu pronađene opasne tvari, ali dužnosnici ističu da su prijetnje remetile promet i nepotrebno trošile vrijeme snaga sigurnosti. Američke vlasti za sigurnost zračnog prometa u prosjeku prime i istraže jednu prijetnju dnevno, rekao je dužnosnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene