Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europski centar za nuklearna istraživanja (CERN) pokrenuo je istragu nakon objave videofilma, parodije o prinošenju ljudske žrtve snimljene noću u njihovim prostorijama zbog čega postaje upitna sigurnost tog najvećeg znanstvenog laboratorija na svijetu.


Video postavljen na internetu 11. kolovoza pregledan je 90.000 puta, a pokazuje nekoliko osoba zamagljenih lica koje izvode obred pred kipom božice Shive u dvorištu CERN-a, na francusko-švicarskoj granici, nedaleko od Ženeve.

Vezani članci Natalija Mitrović i Petra Milošević (Foto: Youtube Screenshot) Prošlo je 10 godina otkad je snimljen video kojim su osvojile srca čitave regije, sjećate li ih se? Slika nije dostupna Što to rade? Uznemirujući video pokazuje stotine ljudi s povezima na očima u pratnji naoružanih specijalaca

"Taj video je snimljen unutar naše ograde, ali bez naše dozvole i znanja", napisala je glasnogovornica CERN-a u elektroničkoj poruci. Rekla je da je centar otvorio unutarnju istragu.

Videofilm su odmah prenijele stranice sklone teoriji zavjere koji tvrde da se u CERN-u izvode ritualna žrtvovanja.

Osim što taj video nalikuje nepriličnoj šali, ipak postavlja pitanja o razini sigurnosti tog znanstvenog laboratorija. (Hina)