Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šestero djece, četiri majke i jedan otac kojeg nitko od njih ne poznaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestero braće i sestara upoznalo se tek na internetu. Kako? Imaju različite majke i istoga oca, donator sperme 66, koji je anoniman.

Zahvaljujući internetskoj stranici, Bree Ziegler, Justin Senk, Tyler i Mackenzie Gibson te Erin Baldwin upoznali su se i imaju još šest polubraće i polusestara, za koje još uvijek ne znaju tko su niti gdje žive.

Pročitajte i ovo Denis Ivanović Nezapamćena tragedija Dan žalosti u Kaštelima zbog pogibije sestara: "Svi Kaštelani su u šoku, nevjerici, tuzi. Istina je, jedna je slavila rođendan" Uvoz sperme i jajnih stanica - 1 "Priča je komplicirana" Iako svaki peti par muči muku s neplodnošću, u Hrvatskoj nema donora sperme i jajnih stanica: Poznat i razlog

S velikim osmjesima, plavom, odnosno svjetlom kosom i zdravim tenom, postoji očita veza između njih iako dolaze iz različitih obitelji. Oni su svi članovi onoga što nazivaju 66 Club, nazvan po ocu kojega dijele, anonimnog darovatelja sperme, poznatog kao 'Donor 66'. Njegov im identitet nije poznat jer je u Americi anonimnost donatora zaštićena strogim pravilima.

No, njegova su se djeca uspjela pronaći i stvoriti svoju vlastitu mrežu proširene obitelji jer su se njihove majke logirale na Donor Sibling Registry koji traži vezu donatora sperme.

Susanne Senk, 54, i njezin suprug posjetii su stranicu nakon što su sinu Justinu rekli istinu o njegovom začeću kada je imao 15 godina. Justin sada ima 18 godina i postao je znatiželjan tko je donator.

‘Ne mogu opisati kako je predivan osjećaj bio kada smo otkrili da Donor 66 ima kćeri blizanke Rebeccu i Erin Baldwin, pet godina starije od Justina. Sljedeći smo dan primili vijest o još braće i sestara. Tyler Gibson star je kao blizanke, njegova sestra Mackenzie, ima isto godina kao i Justin. Nevjerojano je kako su svi slični, čak imaju iste manire’, rekla je Susanne.

Iako je Justin bio jedinac, ubrzo je postao dio velike obitelji koja dijeli istoga biološkog oca.

Ubrzo im se pridružila i Sherra Basham kada je shvatila kako je otac njezine kćeri Bree Ziegler također 'Donor 66'.

‘Ona misli da je cool što je jedinica, ali i jedina jedinca koja ima braću i sestre. Sastajemo se svaka tri do četiri mjeseca, za neke rođendane i obavezno za Božić’, rekla je Sherra.

Donor Sibling Registry osnovan je prije osam godina. Od tada se ondje registriralo 22.000 ljudi iz nekoliko zemalja u pokušaju da pronađe svoju potencijalnu braću i sestre.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene