Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šest osoba koje su poginule u austrijskim Alpama u lavini blizu skijališta Soelden, u Tirolu, su češki planinari, objavili su policija i službe sigurnosti.


'U lavini blizu skijališta Soelden stradali su planinari iz Češke' navela je tirolska policija. Lavina se pojavila na 3.000 metara visine, 500 metara ispod vrha Schalfkogel gdje je iznenadila planinare u subotu poslijepodne. Loše vrijeme je onemogućilo pristup službama pomoći koje su odmah pozvane. Ujutro je helikopterom izvučeno šest tijela ispod između jednog i 2,5 metra visokog visokog snijega, naveo je isti izvor. Skupina čeških planinara je u subotu krenula prema vrhu Schalfkogel.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Najmanje deset skijaša poginulo u lavinama u Alpama, jedan border ugušio se pod snijegom Ilustracija (Foto: AFP) Desetak skijaša zaglavilo u lavini: Jedan mrtav, dvoje ozlijeđenih u francuskim Alpama

Jedan 45-godišnjak iz skupine nije krenuo s ostalima i on će identificirati žrtve. To je najsmrtonosnija lavina u blizu devet godina. Krajem ožujka 2000. je 12 osoba poginulo u Niedernsillu, a godinu dana ranije u tri lavine izgubilo je život 47 osoba.