Obavijesti Video Pretražite Navigacija
E to je ljubav

Šef njemačke oporbe supruzi donira bubreg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik njemačke oporbe privremeno se povlači iz politike! Frank Walter Steinmeier nije se našao u središtu nekog skandala, nego pokušava spasiti život supruzi. Teško bolesnoj ženi darovat će vlastiti bubreg.

48-godišnja Elke Bidenbender zdravstvenih problema ima godinama. U veljači je stavljena na listu za transplantaciju bubrega. No, vremena za čekanje sve je manje. 'Moja supruga se teško razboljela posljednjih mjeseci. U skladu s liječničkim savjetom, može joj pomoći samo transplantacija bubrega. S obzirom na to da nema alternative, a preliminarni testovi to dopuštaju, ja ću donirati bubreg', kaže Steinmeier.

Pročitajte i ovo LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti" Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija

Ovo nije prvi susret 54-godišnjeg čelnika njemačke oporbe s transplantacijama. 1980-te Steinmeieru je dijagnosticiran tumor na rožnici. Upravo mu je transplantacija spasila oko. Već do kraja tjedna bit će poznato hoće li njegov bubreg sada spasiti njegovu suprugu. Možda neočekivana, ali ne i neuobičajena gesta.

'Čekanja na presađivanje bubrega su veoma duga, u Njemačkoj sedam do osam godina. Nerijetko se događa da upravo supružnik bude donator', kaže Thomas Mehlitz, koordinator za transplantacije. Elke Bidenbender i Frank Walter Steinmeier u braku su 15 godina. Roditelji su 14-godišnje djevojčice. Nije poznato kada će se predsjednik njemačkih socijal-demokrata vratiti na posao. On sam procjenjuje, sredinom listopada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene