Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznat mogući nasljednik

Kurz odlazi iz politike, uskoro će objasniti razloge: "Entuzijazam mu se osjetno smanjio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz povlači se iz politike nakon što je nedavno podnio ostavku zbog optužbi za korupciju.

Sebastian Kurz, bivši austrijski kancelar, povlači se iz politike, neslužbeno doznaje Heute. Svoju odluku će objaviti na konferenciji za medije koja bi se trebala održati danas u 11:30.

Navodno se ''njegov entuzijazam za politiku osjetno smanjio'' i usto želi više vremena provoditi sa svojom obitelji i novorođenim sinom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poljuljano povjerenje Novi kancelar priseže, a oporba glasno negoduje: ''Nema promjene Kurzova sustava, on još uvijek ima sve konce u svojim rukama''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zašto je otišao Pad mladog lava: Sebastian Kurz bio je najzaslužniji za zatvaranje Balkanske rute, a poskliznuo se na anketama

Kurz je nakon povlačenja s mjesta kancelara ipak ostao predsjednik stranke ÖVP. Njegovu fotelju bi mogao zamijeniti ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

Podsjetimo, prije nešto manje od dva mjeseca Kurz je podnio ostavku nakon optužbi za pronevjeru i korupciju. "Moja zemlja mi je važnija od mene", rekao je tada u obraćanju.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene