Austrijski kancelar Sebastian Kurz podnio je ostavku.

Galerija Sebastian Kurz podnio ostavku Sebastian Kurz podnio ostavku Sebastian Kurz podnio ostavku +0 Sebastian Kurz podnio ostavku

Austrijski kancelar Sebastian Kurz podnio je ostavku nakon optužbi za pronevjeru i korupciju.

"Moja zemlja mi je važnija od mene", rekao je Kurz u obraćanju.

 

''Bio sam samo čovjek'', rekao je u subotu navečer, prenosi Kronen Zeitung. "Htio bih napraviti prostora za sprječavanje kaosa i osigurati stabilnost'', istaknuo je sada već bivši kancelar u svom govoru u subotu.

Napomenuo je da su optužbe protiv njega lažne. ''Siguran sam da ću to moći razjasniti'', kazao je Kurz. Dodao je da će zadržati vodstvo svoje stranke, kao i da će biti vođa kluba u parlamentu.

''S moje strane bilo bi neodgovorno da vlada završi u rukama koalicije četiri stranke. Dati sve u ruke jednom eksperimentu koji je na kraju dana ovisna o Herbertu Kicklu nije opcija. Trebamo stabilnost i odgovornost kako bi prebrodili fazu pandemije i ekonomski oporavak'', rekao je Kurz.

Slika nije dostupna Pod istragom zbog mita: Policija pretražila ured austrijskog kancelara Kurza i prostorije njegove stranke

Slika nije dostupna Ukazao na nepravdu s raspodjelom cjepiva pa se okrenuo Rusiji: Kurz kupuje milijun doza Sputnjika

Kurz je predložio ministru vanjskih poslova Alexanderu Schallenbergu da ga naslijedi na mjestu kancelara.

U utorak se trebala održati posebna sjednica parlamenta. Plan je bio da se glasa o nepovjerenju kancelaru Kurzu. Kurzov ured istražuje se zbog financijskih malverzacija, ali Kurz je sve optužbe dosad odbacivao.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju