Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je kako je na neuspjeh osuđen pokušaj Socijaldemokratske partije BiH da iz vlasti izbaci dva HDZ-a za koji je na posljednjim izborima u BiH glasovalo 90 posto Hrvata.


'Neće uspjeti pokušaj SDP-a da iz vlasti istisne legitimne predstavnike hrvatskog naroda', rekao je novinarima Čović u Mostaru uoči početka izborne konvencije mladeži HDZ-a BiH. Pojasnio je kako posljednja ponuda koju je uputio SDP BiH prema HDZ-u 1990. da njihov predstavnik bude predsjedavajući Vijeća ministara predstavlja političku igru i manipulaciju.

Vezani članci Noćni klub VIDEO Kad već ne rade klubovi u Hrvatskoj, mladi Dalmatinci okupirali klubove u BiH Migranti, ilustracija U BiH podignuta optužnica protiv novinara koji je pozivao na linč migranata: "Te horde treba mlatiti svim sredstvima, treba ih tjerati poput bijesnih kerova"

'Dvije stranke napravile su vrlo jasan sporazum u kojemu su rekle da neće dopustiti da zbog fotelja volju hrvatskog naroda bilo tko mijenja', istaknuo je čelnik HDZ-a BiH. Pojasnio je kako su dvije stranke potpisale čvrst sporazum. Čović je kritizirao odluku HSP-a BiH da prihvati ponudu SDP-a ocjenjujući takav savez kontradiktornim.

'Meni je žao Hrvata koji su prihvatili jednu ili dvije fotelje kojima bi trebali kazati kako su Hrvati jednakopravni u Federaciji BiH i kako se time popravlja pozicija Hrvata u FBiH. To su oni koji su do prije pola godine pričali o trećem entitetu, hrvatskoj republici u BiH i isključivim rješenjima', pojasnio je Čović.

>> Čović: Dvoentitetska BiH nije održiva i nema perspektive

Najavio je kako će pozvati sve institucije Hrvata u BiH i katoličku crkvu da se izjasne o 'grubim pokušajima da izigraju izborni zakon i hrvatski narod'. (Hina)