Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saudijska Arabija uhitila 170 navodnih terorista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijska Arabija uhitila je više od 170 osoba možda povezanih s al Qaedom, od kojih su neki prošli pilotsku obuku kako bi mogli izvesti samoubilačke napade na naftna postrojenja u toj zemlji, objavilo je u petak sudijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

U priopćenju toga ministarstva pročitanom na državnoj televiziji, kaže se i da je policija zaplijenila oružje i više od dvadeset milijuna rijala (gotovo trideset milijuna kuna) u gotovini. 

Pročitajte i ovo Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe" Žene u Saudijskoj Arabiji od sutra mogu voziti (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Povijesna odluka Pala posljednja "barikada": I zadnja zemlja na svijetu sutra ukida zabranu koja je vrijedila samo za žene

Televizija Al Arabiya objavila je da su uhićeni pripadnici sedam naoružanih gerilskih ćelija.

"Neki su počeli s obukom za upotrebu oružja, a neki su poslani u druge zemlje radi vježbanja pilotiranja kako bi mogli izvesti terorističke operacije u ovome kraljevstvu", kaže se u priopćenju.

"Jedan od glavnih ciljeva blo je izvođenje samoubilačkih napada na javne ličnosti i na naftna postrojenja, te napada na vojne baze u zemlji i izvan nje", dodaje se u priopćenju.

Uhićeni su uglavnom saudijski državljani "koji su pali pod utjecaj te izopačene ideologije", kaže se u priopćenju uz upotrebu izraza kojim saudijske vlasti često opisuju al Qaedu.
Islamski gerilci odani al Qaedi počeli su 2003. s napadima kojima žele srušiti saudijsku monarhiju koja uživa američku potporu. 

Izvode samoubilačke bombaške napade na strance i vladine ustanove, pa i na naftna postrojenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene