Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt odsijecanjem glave

KRVAVI PETAK Najbogatija zemlja na svijetu pogubit će danas 52 muškarca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među 52 osuđenika su i trojica koji su uhićeni maloljetni te su natjerani na priznanje mučenjem.

Saudijska Arabija se priprema u jednom danu pogubiti 52 osuđenika na smrtnu kaznu, većinom terorista, izvijestili su lokalni mediji, no Amnesty International upozorava da među osuđenicima ima i prosvjednika iz šijitske manjine.

Pročitajte i ovo Gaza, 11. listopada 2023. - 6 Rat na Bliskom istoku Dugo su ljuti regionalni suparnici, a sad su obavili važan razgovor: Jedno je bilo presudno Mohammed bin Salman Nema pravde SAD potvrdio imunitet saudijskom princu u slučaju brutalnog ubojstva novinara: "Novac je ipak na prvom mjestu"

Po listu Okaz, prenosi BBC, 55 osoba čeka pogubljenje zbog "terorističkog djelovanja" a od njih će 52 biti ubrzo pogubljeni. List izvješćuje da je riječ o "teroristima al Kaide" optuženim za oružane napade i osuđenicima iz Awamiye. Nedavno je više šijitskih militanata iz Awamiye, koja se nalazi na području važnom za saudijsku naftnu industriju, osuđeno zbog "pobune i napade na pripadnike službi sigurnosti". Gradić je od 2011. godine u središtu prosvjeda šijita protiv sunitske monarhije koju optužuju da ih diskriminira.

Asad dao popis država koje podupiru ISIL

Po organizaciji Amnesty International, među 52 osuđenika koji čekaju skoro pogubljenje najmanje je šest šijitskih militanata iz Awamiye "koji su osuđeni u očito nepravednim procesima".

"Očito je da saudijske vlasti koriste terorizam kao izgovor kako bi rješavale druge političke probleme", rekao je James Lynch, dopredsjednik Amnestyja za Bliski istok i sjevernu Afriku. Po toj organizaciji, trojica militanata su osuđeni za djela počinjena dok su bili maloljetni i natjerani na priznanje mučenjem.

Majke petero od šest aktivista koji trebaju biti pogubljeni pisale su pismo kralju Salmanu tražeći milost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene