Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sat koji je stao u trenutku kada je njegov vlasnik, putnik Titanika pao u more prvi je put izložen za javnost. 37-godišnji John Chapman pao je s broda koji je tonuo i utopio se sa svojom 29-godišnjom suprugom Lizzie.


Chapman je potonuo s Titanicom u travnju 1912. godine nakon sudara s ledenjakom u Atlantskom oceanu. Njegova je supruga odbila koristiti brod za spašavanje jer nije željela ostaviti supruga. Johnov je džepni sat stao u 1.45 ujutro, kasnije je pronađen i vraćen obitelji, piše The Sun.

Vezani članci Kate Winslet i Leonardo DiCaprio (Foto: Getty) Bezvremenska ljubavna priča: Svojeg je smrznutog ljubavnika prepustila smrti Slika nije dostupna "Vidjeli smo tijelo žene u spavaćici s bebom čvrsto priljubljenom na prsa"

'Dobio sam ga kao blago obiteljskog nasljeđa', rekao je njegov praunuk William Sargent koji je sat ustupio Nacionalnom muzeju pomorstva u Almouthu u kojem će se sat moći vidjeti sljedeći mjesec. 'Titanik je možda najveća pomorska katastrofa, ali ima i mnogo dirljivih priča', rekao je direktor muzeja Jonathan Griffin.