Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stao u 1.45

Sat s Titanika izložen u muzeju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sat koji je stao u trenutku kada je njegov vlasnik, putnik Titanika pao u more prvi je put izložen za javnost. 37-godišnji John Chapman pao je s broda koji je tonuo i utopio se sa svojom 29-godišnjom suprugom Lizzie.

Chapman je potonuo s Titanicom u travnju 1912. godine nakon sudara s ledenjakom u Atlantskom oceanu. Njegova je supruga odbila koristiti brod za spašavanje jer nije željela ostaviti supruga. Johnov je džepni sat stao u 1.45 ujutro, kasnije je pronađen i vraćen obitelji, piše The Sun.

Pročitajte i ovo Ilustracija SVJEDOK RAZARANJA Pronađen je pod ruševinama Hirošime i prodan za popriličnu cifru Slika nije dostupna 105. obljetnica Titanica "Vidjeli smo tijelo žene u spavaćici s bebom čvrsto priljubljenom na prsa"

'Dobio sam ga kao blago obiteljskog nasljeđa', rekao je njegov praunuk William Sargent koji je sat ustupio Nacionalnom muzeju pomorstva u Almouthu u kojem će se sat moći vidjeti sljedeći mjesec. 'Titanik je možda najveća pomorska katastrofa, ali ima i mnogo dirljivih priča', rekao je direktor muzeja Jonathan Griffin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene