Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sastali se Olmert i Abbas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert i palestinski predsjednik Mahmud Abbas sastali su u subotu navečer Jeruzalemu, u rezidenciji izraelskog premijera.

Glavni palestinski mirovni pregovarač Saeb Erekat je najavio da će sastanak biti zatvoren i da dvojica državnika nakon razgovora neće davati izjave nego će biti izdano priopćenje.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

Sastanak je prvi službeni otkako je izrelski premijer stupio na
dužnost prije godinu dana. Neslužbeno su se Olmert i Abas sastali u lipnju u Jordanu.

Održavanje sastanka u subotu objavljeno je samo nekoliko sati prije njega. Abas je ovog tjedna najavio da će se s Olmertom sastati prije kraja godine.

Sastanak, kojeg su izraelska i palestinska strana pripremale
mjesecima, smatra se prvim korakom prema oživljavanju davno zamrlih mirovnih pregovora. 

Bliskoistočnimirovni pregovori zapeli su 2000. godine, uoči izbijanja novog palestinskog ustanka, a nakon što je radikalni Hamas preuzeo vlast u palestinskim područjima nakon izbora prošlog ožujka, dvije su se strane još više udaljile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene