Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saslušanje Miloševićeve supruge u vezi s ubojstvom novinara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica JUL-a i supruga Slobodana Miloševića, Mirjana Marković, nalazi se na popisu osoba koje je specijalni tužitelj Slobodan Radovanović predložio da budu saslušane u vezi s ubojstvom novinara Slavka Ćuruvije, piše beogradski list "Blic".

Prema pisanju lista, na istom se popisu nalaze i imena bivšeg šefa srpske tajne policije Radomira Markovića i nekadašnjeg načelnika beogradskog centra Državne sigurnosti Milana Radonjića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wikileaks objavio tajne dokumente WikiLeaks: Šef Haaga špijunirao Miloševića Slika nije dostupna Nema zastare Za Mirjanom Marković i dalje crvena interpolova tjeralica

"Blic" navodi da je prošlog četvrtka specijalni tužitelj Radovanović podnio prijedlog Posebnom odjelu beogradskog Okružnog suda za provođenje istražnih radnji, koje bi trebale pomoći u otkrivanju aktera ovog još nerasvijetljenog zločina. 

Pored saslušanja više osoba, predloženo je i rekonstruiranje događaja od 11. travnja 1999. godine, kada je ispred stana u Svetogorskoj ulici u Beogradu ubijen vlasnik "Dnevnog telegrafa" i novinar Ćuruvija.

Istražni sudac Dragan Lazarević prihvatio je predmet i, prema
službenim saznanjima, već bi idućeg tjedna mogao početi sa
saslušanjima.

Prijedlog za saslušanje predsjednice JUL-a Mire Marković, Radomira Markovića i Milana Radonjića nije neočekivan potez tužitelja, iako je pitanje zašto se moralo na to tako dugo čekati, navodi "Blic".

Po pisanju lista, odvjetnik Rajko Danilović, zastupnik Jove Ćuruvije, brata ubijenog novinara, podnio je protiv te trojke krivičnu prijavu još u svibnju 2002. godine, u kojoj se Mira Marković tereti "da je nalogodavac ubojstva i da je to učinila iz niskih pobuda, zbog političke netrpeljivosti i mržnje, kao i da je kratko vrijeme prije ubojstva Ćuruvije, 4. travnja 1999. godine, preko Radomira Markovića postavila Radonjića za šefa beogradskog DB-a".

List na kraju ocjenjuje da će s njenim saslušanjem teže ići s obzirom da je ona pobjegla u Moskvu zbog neusporedivo manje važnog kaznenog djela, nezakonite dodjele stanova iz Fonda Srbije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene