Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy želi pojačati međunarodni pritisak na Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy kazao je, u intervjuu Al Hayatu u nedjelju, da želi pojačati međunarodni pritisak na Iran, u Vijeću sigurnosti UN-a i unutar EU-a.

"Budući da Iran ustraje u nepoštivanju međunarodnih obveza, želimo nastaviti jačati međunarodni pritisak u Vijeću sigurnosti i unutar EU-a", kazao je šef države u intervjuu, objavljenom uoči njegova dolaska u Rijad u trodnevni posjet Zaljevu (Saudijska Arabija, Katar,
Abu Dabi).

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Sarkozy se založio za to jačanje sankcija protiv Irana, koji se
sumnjiči da se želi opskrbiti nuklearnim oružjem, "kako bi ta zemlja pristala na sve međunarodne obveze, to jest prestala s osjetljivim aktivnostima i uvela dodatna jamstva koja zahtijeva IAEA.

Dok su ga pitali misli li da bi predsjednik George W. Bush mogao vojno napasti Iran prije kraja mandata, francuski predsjednik je kazao: "Naš cilj je rješenje dogovoreno u okviru multilateralnog sustava. Američke vlasti su se izjasnile u nekoliko navrata i na najvišoj razini u istom smislu. Rezolucije 1737. i 1747. UN-a smještene su pod 41. članak Povelje, koji isključuje primjenu sile".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene