Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy sklon neovisnosti Kosova 'kad za to dođe trenutak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy izjavio je kako nema ništa protiv da srbijanska pokrajina Kosovo postane neovisna 'kada za to dođe pravi trenutak', dok se pregovori između Srba i Albanaca trebaju završiti 10. prosinca.

'Skloni smo neovisnosti Kosova. Želimo da se to dogodi u prikladno vrijeme, to jest u trenutku kada se nitko neće osjećati ponižen', kazao je Sarkozy na tiskovnoj konferenciji koju je održao zajedno s talijanskim premijerom Romanom Prodijem, na završetku francusko-talijanskog susreta na vrhu u Nici, na jugu Francuske.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Aleksandar Vučić "Svjetski sukob preko naših leđa'' Srbi bijesni na Putina, tvrde da im je okrenuo leđa: "Zar ovako, braćo Rusi?" Slika nije dostupna Sarkozy raspalio po 'trulom' kapitalizmu

'Francuskoj se čini bolje produljiti pregovore za još nekoliko
tjedana kako bi se smirile napetosti i postigao taj cilj, nego da se 10. prosinca u ponoć sve mora zaustaviti', dodao je.

Trojka (Europska unija, SAD i Rusija) zadužena za posredovanje između Srba i kosovskih Albanaca treba završiti s radom 10. prosinca, kada će predati izvješće glavnom tajniku UN-a Banu Ki-moonu.

Dvije strane i Trojka rastali su se u srijedu a da nisu postigli
dogovor o statusu Kosova, pokrajine na jugu Srbije s jakom albanskom većinom, nakon trodnevnih pregovora u austrijskom Badenu koji su bili jedna od zadnjih prilika za postizanje rješenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene