Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gredelj-Rewom iz Dobošnice kod Tuzle zapravo je radionica za remont željezničkih vagona u i većinskom je vlasništvu zagrebačkog Gredelja koji je u stečaju.


Manja skupina radnika bosanskohercegovačke tvrtke Gredelj-Rewom iz Dobošnice kod Tuzle u četvrtak je prosvjedovala pred hrvatskim veleposlanstvom u Sarajevu pri čemu su se simbolično vezali konopcem uz zahtjev da se riješi njihov status.

'Kad su već došli onda su morali ostati do kraja, razgovarati i reći jedni drugima sve što imaju'

Vezani članci Prosvjed u Berlinu Bavarski sud zabranio prosvjed protiv epidemioloških mjera u Njemačkoj Slika nije dostupna 'Tvrtka u koju je uložen ogroman novac, na kraju će zarasti u travu i netko će je kupiti za sitan novac'

Gredelj-Rewom iz Dobošnice kod Tuzle zapravo je radionica za remont željezničkih vagona u i većinskom je vlasništvu zagrebačkog Gredelja koji je u stečaju. Radnici bosanskohercegovačkog Gredelj-Rewoma odlučili su se na prosvjed jer već godinama ne rade niti primaju plaće, a odgovornim za to drže upravu Gredelja u Zagrebu.

Klix.ba javlja kako borba radnika za njihova prava traje mjesecima. Iako gladni, žedni i iscrpljeni, zbog svojih obitelji koje ih čekaju gladne spremno su podnosnili niske temperature.

Poručili su da iz Sarajeva neće otići dok sve ne bude gotovo jer, kažu, nemaju gdje. Spavaju na stolicama u zgradi Saveza samostalnih sindikata BiH. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook