Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Andrije Jarka

'Kad su već došli onda su morali ostati do kraja, razgovarati i reći jedni drugima sve što imaju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelji pred zgradom Ministarstva branitelja prosvjeduju već 11. dan.

Već 11. dan prosvjeduju i hrvatski branitelji. U četvrtak su s prosvjednog mjesta otišli u zgradu Sabora na poziv predsjednika Leke. Mimohod ulicama Zagreba nije prošao nezapaženo.

Branitelji se u Saboru kratko zadržali i otišli - Ne žele iznositi prijedloge sve dok je Matić ministar!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za istim stolom Branitelji se odazvali Lekinom pozivu u Sabor! Slika nije dostupna Odvezla ih Hitna pomoć Prosvjed ispred Ministarstva: Pozlilo četvorici branitelja

Pred Ministarstvom gdje branitelji planiraju ostati do ispunjenja zahtjeva bio je Andrija Jarak. Evo što je rekao o razlozima napuštanja sastanka i sljedećem koraku branitelja.

'Sastanak je inicirao predsjednik Sabora Josip Leko koji je došao ovdje i pozvao predstavnike branitelja da s njim razgovaraju u Saboru. Oni su prvo poziv odbili, a kasnije prihvatili i otišli u Sabor. Kad su već došli u Sabor onda su morali ostati do kraja, razgovarati, reći jedni drugima sve što imaju jer ovdje inat ne prolazi. Jedino što može proći i pomoći je razgovor - konstruktivan, otvoren, bez zadrški. Stoga kad su već prihvatili taj razgovor, dojam je da su tamo trebali ostati.

Legitimno je da su ponovili svoje zahtjeve za smjenom ministra Matića i njegovih zamjenika, no predsjednik Sabora niti je postavio niti može smijeniti bilo kojeg ministra ili njegove pomoćnike. Zna se koja je procedura u Republici Hrvatskoj i tko to radi. S jedne strane branitelji i dalje ne odstupaju od svojih zahtjeva, kažu da neće otići sve dok ministar Matić ne da ostavku i da ih ništa ne može natjerati da to promijene, a s druge strane ministar Matić i dalje je tvrd, čvrst i odlučan u svojim stavovima. Kaže da neće odstupiti pod bilo kojim okolnostima.

11. je dan prosvjeda ispred Ministarstva branitelja. Zasad nema vidljivijih, značajnijih pomaka. Obje strane čvrsto se drže svojih teza i stavova. Branitelji predbacuju ministru Matiću da im je uskratio prava, da je dio njihovih obveza prebacio na druga ministarstva i time ih jednostavno ponizio. S druge strane ministar uzvraća da nije napravio ništa loše i da ga jedino može smijeniti onaj tko ga je postavio - premijer Milanović.

Treba svakako reći da je situacija ispred Ministarstva mirna. Nema nikakvih napetosti ili incidenata. Jedino što se može zaključiti je da neprestano dolaze predstavnici novih braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene