Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Taoc pismo naučio napamet

Objavljena je posljednja poruka ubijenog novinara svojoj obitelji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sva pisma koja je napisao militanti su uništili pa je jednog zatvorenika zamolio da ga nauči napamet.

Obitelj američkog novinara kojem je odrubljena glava od strane pripadnika Islamske države (IS) otkrila je detalje posljednjeg pisma koje im je sin poslao iz zatočeništva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Policija u Engleskoj, ilustracija (Foto: AFP) nitko ju nije viđao Roditelji bolesnu kćer 10 godina držali zatočenu u kući? ''Sve institucije su izgubile bilo kakav trag o njoj''

'Sanjam o vama i mojim prijateljima, pomaže mi da barem na kratko, u mislima, izađem iz zatvorske ćelije, a srce mi se ispuni srećom', napisao je James Foley u posljednjem pismu kojeg je adresirao na svoju obitelj.

FOTO Britanske obavještajne službe i policija 'na tragu' identiteta ubojice Jamesa Foleyja

'Znam da mislite na mene i da za me molite. Iznimno sam vam zahvalan na tome. Kada se molim, osjećam da sam s vama. Molim da ostanete snažni i da vjerujete. Zaista vjerujem da vas mogu dodirnuti kroz ovaj mrak koji ispunjava ćeliju', napisao je Foley svojim roditeljima, prenosi Sky News.

40-godišnji novinar koji je izvještavao o građanskom ratu u zatočeništvu u Siriji nalazio se od studenog 2012. godine, a tijekom zatočeništva svojoj je obitelji napisao desetak pisama. Nažalost oni ih nikada nisu primili jer su ih militanti oduzeli te ih uništili.

U svojem naumu da se javi obitelji Foley nije odustao. U zatočeništvu se nalazio s još nekoliko zarobljenika te je jednoga od njih zamolio da njegovo pismo nauči napamet, što je ovaj i napravio. Kad se vratio u SAD, pismo je izdiktirao Foleyovoj majci.

FOTO Uznemirujuća fotografija šokirala svijet: Dječak rekonstruirao smrt američkog novinara!

Uoči komemoracije u Foleyecom rodnom Rochesteru, obitelj je objavila njegovo pismo, koje su dobili preko oslobođenog taoca.  U pismu je kazao kako je zatočen s još 17 ljudi, da svakodnevno dobivaju hranu i čaj, a vrijeme provode razgovarajući o sportu i filmovima.

'Imao sam slabe i jake dane... Zahvalni smo kada nekoga oslobode, ali, naravno, žudimo za vlastitom slobodom. Pokušavamo se međusobno hrabriti i dijeliti snagu. Moje srce je bilo puno kad god sam sanjao da ću ponovo biti s obitelji i svojim prijateljima', napisao je Foley u pismu koje je u cijelosti objavljeno na Facebook stranici podrške Jamesu Foleyu.

Prije tjedan dana, IS je objavio video koji je šokirao svijet, video koji prikazuje kako militant Foleyu odrubljuje glavu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene