Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protivno Rusiji

'Samo Gruzija može odlučiti hoće li ući u NATO'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki dopredsjednik Joe Biden izjavio je u Muenchenu da samo Gruzija, potpuno samostalno, može odlučiti hoće li ući u NATO, a toj se mogućnosti protivi Rusija za koju je to jedno od glavnih neriješenih pitanja sa Zapadom.

'Mislim da Gruzija treba i dalje ići putem svoje neovisnosti i autonomije. Na Gruziji je da donese odluku', istaknuo je Biden. Biden je odgovarao na pitanje novinara o mogućem ulasku Gruzije u Sjevernoatlantski savez prije nego će se sastati s gruzijskim predsjednikom Mihailom Sakašvilijem u prigodi održavanja konferencije o sigurnosti u Muenchenu, na jugu Njemačke.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

>> 'SAD će tražiti tješnju suradnju s Europom'

Biden, pristaša popuštanja napetosti s Rusijom, treba se zatim sastati s dopredsjednikom ruske vlade Sergejom Ivanovom, što će biti prvi rusko-američki susret na visokoj razini nakon stupanja na dužnost Obamine administracije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene