Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki dopredsjednik Joe Biden izjavio je u Muenchenu da samo Gruzija, potpuno samostalno, može odlučiti hoće li ući u NATO, a toj se mogućnosti protivi Rusija za koju je to jedno od glavnih neriješenih pitanja sa Zapadom.


'Mislim da Gruzija treba i dalje ići putem svoje neovisnosti i autonomije. Na Gruziji je da donese odluku', istaknuo je Biden. Biden je odgovarao na pitanje novinara o mogućem ulasku Gruzije u Sjevernoatlantski savez prije nego će se sastati s gruzijskim predsjednikom Mihailom Sakašvilijem u prigodi održavanja konferencije o sigurnosti u Muenchenu, na jugu Njemačke.

>> 'SAD će tražiti tješnju suradnju s Europom'

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe" Gordan Grlić Radman Grlić Radman opleo po Milanoviću: "Ovo glorificiranje njegovih velikih zasluga uopće nije točno"

Biden, pristaša popuštanja napetosti s Rusijom, treba se zatim sastati s dopredsjednikom ruske vlade Sergejom Ivanovom, što će biti prvi rusko-američki susret na visokoj razini nakon stupanja na dužnost Obamine administracije.