Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sadam prekinuo štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sadam Husein je u srijedu za svog pojavljivanja na sudu jeo te tako očito prekinuo svoj štrajk glađu zbog njegovih prigovora na pravednost u sudskom procesu koji se vodi protiv njega zbog zločina protiv čovječnosti.

"Sadam je jeo govedinu i rižu s kruhom koje je donio iz bolnice", rekao je izvor. Sadam je također rekao da je bio primoran doći na sud te da bi više volio, ako se proglasi krivim, da ga se strijelja nego objesi. Sadam je svoju želju obrazložio time što je on vojno lice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sitna, ali dinamitna! VIDEO Za manje od tri minute proždrla čak dva kilograma mesa! Slika nije dostupna Bizarno Nećete vjerovati zbog čega je zatražila razvod...

"Napisao sam Vam molbu u kojoj objašnjavam da ne želim doći na sud, ali su me doveli protiv moje volje... U štrajku glađu sam od 8. srpnja", rekao je Sadam držeći Kuran glavnom sucu Raoufu Abdelu Rahmanu.

Posljednja zasjedanja suda bojkotirao je cijeli Sadamov odvjetnički tim. Nastavak suđenja, nakon što je od suda imenovan odvjetnik iznio završnu riječ za Sadama, sazvan je za četvrtak.

Prije iznošenja završne riječi Sadam je od suda imenovanog odvjetnika prekinuo izjavivši da je "završnu riječ pisao kanadsko-američki agent".

Odvjetnika je prekinuo i pitanjem zastupa li on Sadama Huseina ili tužiteljstvo u trenutku kada je ovaj govorio o tinejdžerima koji su navodno umrli tijekom ispitivanja. Odvjetnik je iz straha za svoj život odbio biti sniman a koristio je i stroj za mijenjanje glasa.

Sadam je sudu rekao i da će nadahnuti pobunjenike da istjeraju okupatore na što je sudac Abdel Rahman rekao da borci pokreta otpora ne bi trebali ubijati nevine Iračane.

"Ako je istina da imate borce onda učinite da napadaju američke logore a ne javna mjesta, tržnice i kavane. Recite im da da ne dižu sebe u zrak nego Amerikance", rekao je sudac na što je Sadama odgovorio: "Tisuću njih nalik na Vas ne bi bili u stanju prestrašiti ni moj jedan prst".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene