Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Duga i sveobuhvatna operacija'

SAD: Uhićen zbog pokušaja napada na Kongres

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetogodišnjak osumnjičen za pokušaj napada uhićen je u petak u blizini američkog Kongresa u Washingtonu dok ga je policija pratila u okviru 'istrage u vezi terorizmom', doznaje se od američke savezne policije FBI-ja.

'Ovo uhićenje je rezultat tajne operacije tijekom koje su redarstvene snage pomno pratile osumnjičenika', rekla je glasnogovornica FBI-ja. 'Eksploziv koji je najvjerojatnije htio upotrijebiti u napadu deaktivirala je policija i više nije opasan za građane', kazala je u priopćenju.

Kako navodi The Washington Post, pozivajući se na neimenovanog američkog dužnosnika, muškarac marokanskog podrijetla mislio je da razgovara s članom Al Kaide kada je agentu FBI-ja koji je djelovao pod lažnim identitetom, povjerio da planira napasti Kongres, sjedište američkog parlamenta.

Uhićen je u blizini ministarstva rada, nedaleko od Kapitola, gdje je planirao izvesti samoubojički napad, po istom izvoru. Agent FBI-ja koji ga je pratio dao mu je deaktivirani eksploziv i pištolj i nije ga ispuštao iz vida sve dok nije uhićen oko podneva (18.00 sati po srednjoeuropskom vremenu), dodaje izvor.

Policija zadužena za sigurnost Kongresa istaknula je u priopćenju da je operacija bila 'duga i sveobuhvatna' te da 'građani i osoblje Kongresa ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti'. Vlasti nisu htjele dati potanje informacije budući da je istraga u tijeku. (Hina)

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene