Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SAD razmatra nove sankcije protiv Irana, u kontaktu s ostalim stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN i Njemačkom, u slučaju da režim u Teheranu do kraja godine ne prihvati dogovor o obogaćivanju uranija, objavila je u utorak Bijela kuća.


'Sada smo na točki gdje s međunarodnom zajednicom čekamo, kako bi vidjeli hoće li Iran biti dorastao svojoj međunarodnoj odgovornosti', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs. Visoki dužnosnici SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Kine i Njemačke, u utorak su imali konferencijski telefonski razgovor u kojem su razmotrili daljnje korake za pritisak na Iran da nastavi diplomatske pregovore, rekao je glasnogovornik State Departmenta, Philipe Crowley.

Vezani članci Ozren Polašek - 1 Član Znanstvenog savjeta kaže je broj novozaraženih u Hrvatskoj još visok, ali otkrio i dobru vijest: "To je naznaka promjene trenda" Dino Goleš HZJZ-ove preporuke za izbore: Trebalo bi biti vani, ali može i unutra, preporuka je sjediti, no u redu je i stajati

>> Teheran spreman na suradnju, ako Washington promijeni politiku

'Približavamo se kraju godine, ta će se vrsta procjenjivanja nastaviti, no mi očekujemo da ćemo početkom iduće godne biti spremni za poduzimanje koraka na oba kolosjeka', rekao je Crowley. Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u utorak je odbacio krajnji rok postavljen od SAD-a i zemalja Zapada za provedbu sporazuma o obogaćivanju iranskog uranija u inozemstvu, za uporabu u medicinsko-istraživačkom reaktoru u Teheranu. (Hina)