Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SAD razmatra nove sankcije protiv Irana, u kontaktu s ostalim stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN i Njemačkom, u slučaju da režim u Teheranu do kraja godine ne prihvati dogovor o obogaćivanju uranija, objavila je u utorak Bijela kuća.


'Sada smo na točki gdje s međunarodnom zajednicom čekamo, kako bi vidjeli hoće li Iran biti dorastao svojoj međunarodnoj odgovornosti', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs. Visoki dužnosnici SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Kine i Njemačke, u utorak su imali konferencijski telefonski razgovor u kojem su razmotrili daljnje korake za pritisak na Iran da nastavi diplomatske pregovore, rekao je glasnogovornik State Departmenta, Philipe Crowley.

Vezani članci COVID redar provjerava pridržavaju li se građani epidemioloških mjera Sinoć nije bilo pjevanja: Policija u centru Zagrebu kontrolirala krše li se mjere u kafićima. U studentskoj udruzi pronašli 64 osobe, jedna je bila pozitivna Angela Merkel Merkel zatražila izglasavanje novog zakona zbog korone, burne reakcije u parlamentu

>> Teheran spreman na suradnju, ako Washington promijeni politiku

'Približavamo se kraju godine, ta će se vrsta procjenjivanja nastaviti, no mi očekujemo da ćemo početkom iduće godne biti spremni za poduzimanje koraka na oba kolosjeka', rekao je Crowley. Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u utorak je odbacio krajnji rok postavljen od SAD-a i zemalja Zapada za provedbu sporazuma o obogaćivanju iranskog uranija u inozemstvu, za uporabu u medicinsko-istraživačkom reaktoru u Teheranu. (Hina)