Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dogovoru s ostalim članicama VS

SAD spreman na nove sankcije protiv Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD razmatra nove sankcije protiv Irana, u kontaktu s ostalim stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN i Njemačkom, u slučaju da režim u Teheranu do kraja godine ne prihvati dogovor o obogaćivanju uranija, objavila je u utorak Bijela kuća.

'Sada smo na točki gdje s međunarodnom zajednicom čekamo, kako bi vidjeli hoće li Iran biti dorastao svojoj međunarodnoj odgovornosti', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs. Visoki dužnosnici SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Kine i Njemačke, u utorak su imali konferencijski telefonski razgovor u kojem su razmotrili daljnje korake za pritisak na Iran da nastavi diplomatske pregovore, rekao je glasnogovornik State Departmenta, Philipe Crowley.

Pročitajte i ovo Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini Dmitrij Medvedev Tenzije Medvedev upozorio SAD: "Dogodilo se neočekivano, na to se mora odgovoriti"

>> Teheran spreman na suradnju, ako Washington promijeni politiku

'Približavamo se kraju godine, ta će se vrsta procjenjivanja nastaviti, no mi očekujemo da ćemo početkom iduće godne biti spremni za poduzimanje koraka na oba kolosjeka', rekao je Crowley. Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u utorak je odbacio krajnji rok postavljen od SAD-a i zemalja Zapada za provedbu sporazuma o obogaćivanju iranskog uranija u inozemstvu, za uporabu u medicinsko-istraživačkom reaktoru u Teheranu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene