Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Požar na nosaču zrakoplova, ozlijeđeno 24 mornara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupno 24 mornara lakše su ozlijeđena u požaru koji je izbio na nosaču zrakoplova na nuklearni pogon vojne mornarice SAD-a u četvrtak na Pacifiku pred južnoameričkom obalom, priopćila je jučer vojna mornarica SAD-a.

Veliki požar izbio je u četvrtak na krmi nosača USS George Washington a potom se brzo proširio kablovima izazivajući vrlo visoke temperature dok nije ugašen, objavila je mornarica koja nije navela uzrok požara.

Pročitajte i ovo Teodor Goričanec, pilot ZA DNEVNIK NOVE TV Noćna mora svakog pilota - što kad se motor aviona ugasi tijekom leta? Pilot koji je uspio Cessnom sletjeti na autocestu otkriva: "Vrlo je bitan faktor..." Slika nije dostupna Nosač je već na putu Nakon napada na Siriju, SAD pokazuje snagu i u okviru drugog spora

Jedan je mornar zadobio opekline prvog stupnja dok je 23 primilo liječničku pomoć zbog probema uzrokovanih velikom vrućinom no nije bilo teže ozlijeđenih, priopćila je mornarica SAD-a.

Dva nuklearna reaktora nosača porinutog 1992. godine i vrijednog 5 milijardi dolara nisu oštećena te je brod u punom pogonu. Nosač je nastavio svoj put prema San Diegu u Kaliforniji gdje će dovršiti svoju ljetnju misiju, priopćila je mornarica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene