Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD potvrdio vojnu akciju unutar Pakistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke snage u srijedu su izvele akciju unutar Pakistana, potvrdio je visoki američki vojni dužnosnik, što je prva poznata strana kopnena akcija u Pakistanu protiv navodnih utočišta Talibana, izvijestio je Associated Press.

Američki dužnosnik, govoreći pod uvjetom anonimnosti zbog osjetljivosti prekograničnih operacija, kazao je za AP da je akcija izvedena na tlu Pakistana oko 1,5 kilometara od afganistanske granice. Dužnosnik nije iznio nikakve druge pojedinosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napali vojnu bazu Tajland: Ubijeno najmanje 16 pobunjenika Slika nije dostupna Šest ozlijeđenih Američki lovac F-18 srušio se na stambenu četvrt

Pakistansko ministarstvo vanjskih poslova prosvjedovalo je zbog američke akcije u kojoj je ubijeno najmanje 15 osoba, nazivajući je "teškom povredom pakistanskog teritorija", koja može "potkopati same temelje suradnje i podjariti vatru mržnje i nasilja koju se nastoji ugasiti".

Glasnogovornik pakistanske vojske, general Athar Abbas, kazao je da se radi o prvom upadu u Pakistan stranih postrojbi koje su svrgnule talibanski režim u Afganistanu nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

Citirajući svjedoke i obavještajna izvješća, general Abbas je rekao da su američke snage doletjele s najmanje jednim transportnim helikopterom CH-47 Chinook, napale nekoliko kuća i ubile muškarce koje su zatekle unutra.

Dodao je kako nema dokaza da su ti ljudi bili pobunjenici, niti da su napadači zarobili nekog vođu militanata, napominjući da pakistanska vojska nema izravnog uvida u događaj.

Postoje različita izvješća o ubijenima, prema jednom od njih guverner pokrajine tvrdi da je bilo 20 žrtava, uključujući žene i djecu, dok vojska, obavještajni izvori i stanovnici sela govore o 15 ubijenih.

Glasnogovornik snaga NATO-a u Afganistanu zanijekao je bilo kakvu uključenost u napad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene