Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sigurnost zemlje

SAD podržava imenovanje civilnog koordinatora u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki State Department objavio je u srijedu da podržava postavljanje civilnog koordinatora u Afganistanu kako bi pomogao vladi predsjednika Hamida Karzaija da poboljša sigurnost i gospodarstvo zemlje.

Glasnogovornik State Departmenta Ian Kelly, koji je zanijekao izvješća da bi koordinator trebao biti nadređen Karzaiju, rekao je da će državna tajnica Hillary Clinton o toj ideji razgovarati sa saveznicima u Bruxellesu krajem ovoga tjedna. 'To je za nas način da bolje podržimo napore u Afganistanu kako bi ta zemlja mogla sama brinuti za svoju sigurnost, te da bi se osigurala bolja gospodarska budućnost afganistanskom narodu', rekao je Kelly na konferenciji za novinare. 'To nikako nije pokušaj da se potkopa ili zaobiđe afganistanska vlada', naglasio je Kelly.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

>> 'U Afganistan ne idemo ubijati, već pomagati'

Američki predsjednik Barack Obama u utorak je objavio odluku o slanju 30.000 dodatnih vojnika u Afganistan kako bi se potisnulo talibane iz područja koja su zauzeli na jugu i istoku zemlje, zaštitilo naseljena središta i do listopada 2010. osposobilo oko 134.000 afganistanskih vojnika i 98.000 policajaca da preuzmu u ruke sigurnost zemlje. Prema tome planu, u srpnju 2011. počelo bi povlačenje američkih snaga iz Afganistana. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene