Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD planira tajne akcije u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki američki dužnosnici, zabrinuti zbog obavještajnih izvješća po kojima al Qaeda želi dodatno destabilizirati Pakistan, razmišljaju o širenju ovlasti CIA-e i vojske kako bi mogle izvoditi agresivnije tajne operacije u toj zemlji, objavio je The New York Times.

Pozivajući se na visokog dužnosnika Busheve administracije, Times navodi da, iako još nije donesena nikakva odluka, razmatrane opcije uključuju zajedničke operacije CIA-e i vojnih Snaga za specijalne operacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Terorizam u SAD-u Bombaš s Times Squarea priznao krivnju Slika nije dostupna 'Imamo dokaze' Za Times Square krivi pakistanski talibani

Nekoliko sudionika sastanka koji se održao u petak tvrdilo je da je prijetnja vladi predsjednika Perveza Musharrafa toliko velika da bi vojno vodstvo dopustilo Washingtonu veću slobodu djelovanja, piše Times.

Među prisutnima na sastanku bili su potpredsjednik Dick Cheney, državna tajnica Condoleezza Rice i savjetnici za nacionalnu sigurnost predsjednika Georgea W. Busha.

Glasnogovornici Bijele kuće, CIA-e i Pentagona odbili su komentirati sastanak, no jedan dužnosnik je rekao kako je bilo riječi o tome da al Qaeda jača u nekim dijelovima Pakistana protiv čega se treba boriti, prenosi Times.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene