Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoki američki dužnosnici, zabrinuti zbog obavještajnih izvješća po kojima al Qaeda želi dodatno destabilizirati Pakistan, razmišljaju o širenju ovlasti CIA-e i vojske kako bi mogle izvoditi agresivnije tajne operacije u toj zemlji, objavio je The New York Times.


Pozivajući se na visokog dužnosnika Busheve administracije, Times navodi da, iako još nije donesena nikakva odluka, razmatrane opcije uključuju zajedničke operacije CIA-e i vojnih Snaga za specijalne operacije.

Vezani članci Slika nije dostupna Bombaš s Times Squarea priznao krivnju Slika nije dostupna Za Times Square krivi pakistanski talibani

Nekoliko sudionika sastanka koji se održao u petak tvrdilo je da je prijetnja vladi predsjednika Perveza Musharrafa toliko velika da bi vojno vodstvo dopustilo Washingtonu veću slobodu djelovanja, piše Times.

Među prisutnima na sastanku bili su potpredsjednik Dick Cheney, državna tajnica Condoleezza Rice i savjetnici za nacionalnu sigurnost predsjednika Georgea W. Busha.

Glasnogovornici Bijele kuće, CIA-e i Pentagona odbili su komentirati sastanak, no jedan dužnosnik je rekao kako je bilo riječi o tome da al Qaeda jača u nekim dijelovima Pakistana protiv čega se treba boriti, prenosi Times.