Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na mjestu na kojem su Amerikanci u petak izveli napad posljednjih je mjeseci uočena sumnjiva aktivnost i kretanje poznatih ISIS-ovih operativaca.


Američki borbeni zrakoplovi u petak su bombardirali ISIS-ov poligon za obuku u Libiji gdje su lako moguće, tvrdi neimenovani američki dužnosnik, pripremali teroriste za novi napad u Europi. Moguće je da su za cilj imali i neku drugu lokaciju izvan sjevernoafričke regije.

Vezani članci Ilustracija Napao Indijce pa ih slijedio u kafić: Jednog udario šakom i razbio mu naočale Anastasija Motičak, ukrajinska djevojčica odvedena u Rusiju Tisuće ukrajinske djece odvedeno je u Rusiju: ''Vikali su nam da smo nezahvalni i da se vratimo svojim fašistima''

Bombardirana lokacija nalazi se u distriktu al-Qasser u Sabrathi, obalnom gradu na sjeverozapadu Libije. Većina operativaca u tom kampu su državljani Tunisa, a u američkom napadu ubijeno je njih 43, no očekuje se da će broj mrtvih porasti.

Na bombardiranoj lokaciji navodno se nalazio i Noureddine Chouchane, iskusni operativac terorističke ćelije iz Tunisa koji je igrao ključnu ulogu u dva napada u toj zemlji, među kojima je i onaj na plaži u Sousseu u kojem je ubijeno 38 turista. Nije još poznato je li i on među smrtno stradalima.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju