Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubili najmanje 43 osobe

Je li Amerika spriječila novi teroristički napad na Europu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjestu na kojem su Amerikanci u petak izveli napad posljednjih je mjeseci uočena sumnjiva aktivnost i kretanje poznatih ISIS-ovih operativaca.

Američki borbeni zrakoplovi u petak su bombardirali ISIS-ov poligon za obuku u Libiji gdje su lako moguće, tvrdi neimenovani američki dužnosnik, pripremali teroriste za novi napad u Europi. Moguće je da su za cilj imali i neku drugu lokaciju izvan sjevernoafričke regije.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

Bombardirana lokacija nalazi se u distriktu al-Qasser u Sabrathi, obalnom gradu na sjeverozapadu Libije. Većina operativaca u tom kampu su državljani Tunisa, a u američkom napadu ubijeno je njih 43, no očekuje se da će broj mrtvih porasti.

Na bombardiranoj lokaciji navodno se nalazio i Noureddine Chouchane, iskusni operativac terorističke ćelije iz Tunisa koji je igrao ključnu ulogu u dva napada u toj zemlji, među kojima je i onaj na plaži u Sousseu u kojem je ubijeno 38 turista. Nije još poznato je li i on među smrtno stradalima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene