Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rycroft: 'Političari u BiH bit će kažnjeni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna zajednica odlučna je ukloniti blokade koje priječe provedbu nužnih reformi u Bosni i Hercegovini i za to će uporabiti sva potrebna sredstva uključujući smjene izabranih dužnosnika, najavio je britanski veleposlanik u BiH Mathew Rycroft.

'Osigurat ćemo da BiH ne zaostaje i da blokade, kada se pojave, budu uklonjene na svaki način. A to podrazumijeva i smjene izabranih dužnosnika, financijske i druge vrste sankcija', kazao je Rycroft u 'Dnevnom avazu' u kojemu je komentirao zaključke ovotjedne sjednice Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira.

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari Kako političari koriste službene kartice - 6 Bez pardona Političari jeli, pili i organizirali svadbe sve na naš račun: Pogledajte koliko je tko potrošio

Britanski veleposlanik upozorio je da su svi u međunarodnoj zajednici suglasni da se dalje pogoršanje stanja u BiH ne može dopustiti pa će slovački diplomat Miroslav Lajčak kada 2. srpnja preuzme dužnost Visokog predstavnika imati punu potporu za poduzimanje svih mjera koje bude smatrao nužnima.

Rycroft je objasnio kako to znači sankcioniranje svakoga za koga se zaključi da blokira put BiH prema Europskoj uniji.

Upravni odbor PIC-a u svojoj je izjavi pozvao političare u BiH da odmah nastave s provedbom reforme policije te s pregovorima o ustavnim reformama.

Zapreka u reformi policije trenutačno je prijepor o tome hoće li postojati struktura koja će se zvati policija Republike Srpske na čemu inzistira premijer tog entiteta Milorad Dodik.

On je u intervjuu beogradskom tisku ovog tjedna najavio kako neće poštovati eventualnu odluku o svojoj smjeni.

Najavio je kako će u tom slučaju u Banju Luku dovesti i 200 tisuća ljudi koji će međunarodnoj zajednici pokazati koliku potporu uživa među bosanskim Srbima.

Ustavne reforme u BiH blokirane su jer se političari ne mogu
dogovoriti hoće li se o njima pregovarati ispočetka ili će osnov i dalje biti paket ustavnih amandmana dogovaran pa odbačen u Parlamentu BiH 2006. godine zbog protivljenja Stranke za BiH i HDZ 1990.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene