Medvjed u divljini (Foto: Dnevnik.hr)
Medvjed u divljini (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Medvjedica je Ivanovskom otrgnula kožu s glave, leđa i pozadine, a otkinula mu je i jedno uho. Liječnici, koji su ga uspjeli reanimirati nakon napada, morali su mu amputirati jednu nogu.


Ruski vojnik Alexei Ivanovski (36) preminuo je od srčanog udara devet dana nakon napada medvjeda na zabačenom ruskom otoku Kiril.

Vezani članci Zastave spuštene na pola koplja na srednjoj školi koju je pohađala ubijena učenica - 2 Mali Lošinj subotu i nedjelju proglasio danima žalosti, zastave se spuštaju na pola koplja, a na javnim mjestima neće biti kulturnih ili zabavnih događaja U Zagrebu pronađeno tijelo čovjeka na ulici - 4 Jutros u Zagrebu na tri različite lokacije pronađena tijela mrtvih osoba

Ivanovskom je medvjedica, koja je štititla svoju mladunčad, skinula kužu s pola tijela. Otrgnuta mu je koža s glave, leđa i pozadine, otkinuto mu je jedno uho te su mu liječnici morali amputirati jednu nogu. Umro je odmah nakon napada, ali liječnici su ga oživjeli i prebacili u 400 kilometara udaljenu bolnicu. Lokalni stanovnici donirali su krv za njega i držali bdijenja kako bi se oporavio. Ali posljedice napada bile su preteške i Aleyei je preminuo devet dana kasnije u bolnici od infarkta.

Skupina medvjeda bila je blizu dok je na plaži skupljao rakove. Među njima su bili i mladunci pa je njihova majka nasrnula na njega. Zgrabila ga je kandžama i pokušala odvući, ali su je prolaznici počeli gađati kamenjem. U pokušaju obrane Ivanovskog ozlijeđen je još jedan muškarac, ali njegove ozlijede nisu životno opasne, piše Daily Mail.