Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruski tisak: Tijekom summita ne bi trebalo biti političkog sukoba s Putinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski je tisak ocijenio kako ne bi trebalo biti nikakvog političkog sukoba između NATO-a i ruskog predsjednika Vladimira Putina tijekom predstojećeg Vijeća NATO-Rusija koje će se održati nakon summita Saveza, koji počinje danas u Bukureštu.

Rusija od NATO-ova summita u Bukureštu "očekuje ozbiljan dijalog te se nada da će se ondje, iskreno i otvoreno, iznositi argumenti, kako bi se dalo objašnjenje zbog čega NATO nastavlja sa svojom politikom proširenja prema zemljama istočne Europe", rekao je ruski predstavnik u Atlantskom savezu Dmitrij Rogozin, kako prenosi Rosijskaja Gazeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

List također piše da, unatoč razmiricama između Moskve i Washingtona koje se odnose na potencijalno priključenje Ukrajine i Gruzije NATO-u "postoji nada" da će ruski predsjednik Putin i američki predsjednik Bush uspjeti "izbjeći konflikt u Bukureštu".

Isto stajalište dijeli i list Vremja Novostej, koji piše kako je "očito da Putinov govor u Bukureštu neće biti konfliktan" poput onoga što ga je održao tijekom sudjelovanja u konferenciji o sigurnosti u Muenchenu u veljači 2007.

U govoru što će ga održati na Vijeću NATO-Rusija, Putin će se "nastojati koncentrirati na pozitivne točke suradnje između Rusije i Atlantskog Saveza", koje se posebno odnose na Afganistan, prenio je list, pozivajući se na kremaljske izvore.

Činjenica da će Putin američkog predsjednika ugostiti u svojoj rezidenciji u Sočiju neposredno nakon NATO-ova summita također bi trebala doprinijeti njegovoj "suzdržanosti", ocjenjuje Izvestija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene